De Plate

Bidprentje : Lijst van de Oostendse vissers gestorven of vermist in de periode pasen 1948 tot pasen 1949

Vergaan op zee : Vanderstraeten Frans, Bens Polydoor, Van Hoorne Roger, Counye of Coenye Albert ; Vermist : Pincket Adolf, Briemont Edgar, Heinderson Armand, Bogaert Adolf ; Gestorven aan wal : Deckmyn Rudolph, Vynck, Juliaan, Vanwulpen Carolus, Barbaix Franciscus, Lambrecht Karel, Devoghel Hendrik, Lucidarme Emiel, Coenye Albertus ; Oud vissers, overleden te Oostende : Van Speybrouck Joseph, Vanwynsberghe Carolus, Rouzée Petrus, Neut Polidorus, Janssens Albertus

Foto (kopie) : Raderstoomboot "Prince Baudouin"

Foto : 15 x 9 cm. - De raderstoomboot "Prince Baudouin" gemeerd aan de "Débarcadère" of Pakketbotenkaai, nabij het eerste Zeestation. In dienst van 1872 tot 1892. We zien op de achtergrond de Sint-Pieterskerk.

Foto : Klasfoto : Maria Hendrikaschool 1937-1938 of 1938-1939

Klasfoto Maria-Hendrikaschool schooljaar 1937/1938 of 1938/1939
Onderste rij uiterst links Doom Rosette (Rose d'Ivry). Derde rij uiterst links Klaasen Susanne.
Vierde rij uiterst links Lasué N .Uiterst rechts Devillé Leopoldine. 2de van rechts Defevere Jenny.
Ook op de foto Gheers Betty - Vansevenant Julienne

Foto : Afbraak schouwburg "Théâtre Royal" op het Komedieplein

Foto 13.5 x 9.5. "De gemeenteraad van 4 december 1906 beslistte de afbraak van de schouwburg. Dit werk werd toegewezen aan de heer Lust voor de som van 860 fr. Enkele dagen nadien gestart, werd de afbraak in april 1907 beëindigd" Het Marie-Joséplein / Jean Marie Bekaert. In : de Plate 1993, p.212

Foto : Afbraak toren tweede spoorwegstation (Oostende-Stad).

Foto 15 x 10. Met zicht op het Ernest Feysplein gelegen op de Hazegraswijk. De toren valt... men had plannen om er een helihaven te bouwen ! ?... nu 2016 weten we beter wat er allemaal op die ruimte is gekomen, van circus tot jeugdclubs en nu de woontoren "De Mast", het flatgebouw "De Ra" en het grootwarenhuis "Delhaize".  (Georges Van Duyvenboden)

Foto : Afbraak tweede spoorwegstation (Oostende-Stad).

Foto 15 x 10. Zicht vanaf de Vindictivelaan op de wijk Hazegras en de afbraak van het tweede spoorwegstation (Oostende-Stad). Het spoorwegstation was sedert 1946 niet meer in gebruik. Een nieuwe bestemming is er nooit gekomen, dan maar afbreken !

Foto : Alfons Pieterslaan

Foto : 10 x 14 cm. De Auto Garage du Littoral en ernaast de juwelierszaak opgericht in 1922 door Oscar Delanghe en in familiebeheer tot in 1972. Beide panden moesten plaats ruimen voor het Permeke Shopping winkelcentrum. De hoofdingang van de garage was gelegen in de Torhoutsesteenweg 66. De ingang langs de Alfons Pieterslaan werd gebruikt voor de wagens die daar een vaste standplaats hadden. Zo, de speciale vorm van het winkelcentrum.

Foto : Amand Lauwers

24 foto's 10.5 x 7 van de socialistische Harmonie "De Noordstar"  en haar dirigent Amand Lauwers. 1928 : Amand Lauwers, zoon van Eduard Lauwers, komt al 6 jarige jongen in de harmonie lessen volgen. 1947 : Federale secretairs Roger De Kinder vraagt Amand om de leiding van de harmonie op zich te nemen. 1954 : Amand is ook leider van de harmonie van de Stedelijke Vakschool. 1966 : Geeft ook noten- en instrumentenleer in de harmonie. 1979 : Na 50 jaar spelend lid en 34 jaar als dirigent van de harmonie neemt Amand afscheid

Foto : Bal Oostende - Dover. Wit Paard

Foto (kopie) : 29.5 x 21 cm. De inrichters van het bal Oostende - Dover in het "Wit Paard" in het gezelschap van "De Strangers". Ingericht door het personeel catering R.L.Peeters. 3e van links Schaepdryver en 6e Dewulf Fl. 2e van rechts De Schepper G. en 3e De Groote.

Foto : Bemanning carferry "Prins Albert"

Foto (kopie) 29.5 x 21 cm. - Bemanningsleden van de carferry "Prins Albert". 3de persoon links, Daniël Vanleke, 4de persoon J. Butseraen, 4de persoon van rechts, bootsman Jooris Prosper en 5de persoon van rechts commandant J. Van Caenegem.

Foto : Bemanning carferry "Prins Albert"

Foto (kopie) 29.5 x 21 cm. - Ontvangst van Mr. Devany, Britse TV-reporter in het salon voor de officieren van de carferry "Prins Albert". Van links naar rechts : Goes Roger, purser, Keters André, eerste officier werktuigkundige, Mr. Devany, TV-reporter, Defurne Bernard, commandant , ? eeste luitenant.

Pagina's