Daniel, mijn vriend

DONDERDAG 31 MEI 2018 OM 20.00 UUR

STADSMUSEUM – LANGESTRAAT 69 – 8400 OOSTENDE

Spreker : Stefaan Pennynck

Vanuit een bijzondere interesse voor cultuurgeschiedenis en literatuur doet Stefaan Pennynck onderzoek naar de waardevolle, maar deels vergeten Oostendse schrijver Gaston Duribreux. Over deze ‘romancier van de zee’ (1903-1986) brengt hij de lezing ‘ Daniël, mijn vriend’. Voorstelling en analyse van een kortverhaal van Gaston Duribreux als literair document van de bezetting van Mariakerke tijdens WO I ( dit kortverhaal stemt overeen met hoofdstuk 5 van de roman ‘Het wrede spel’), waarbij dit semi-autobiografisch literair document cultuurhistorisch geanalyseerd wordt (topografisch, de site Mariakerke in 1917, psychologisch, ethisch en gesitueerd binnen het werk van Gaston Duribreux).

Stefaan Pennynck (1963) is licentiaat in de politieke wetenschappen en kunst- en erfgoedliefhebber. Hij volgde diverse leergangen Nederlandse en Engelse letterkunde en literatuurgeschiedenis aan de universiteit van Gent, alsook de opleiding voor ‘erfgoeder’ in 2012-2013.

Een Pouwer-Point voordracht over het werk van een Oostendse auteur  gebracht door een Oostendenaar, lid van onze Kring,  dus niet te missen door de Oostendenaars en natuurlijk zijn aangespoelden en  niet Oostendenaars zoals altijd ook welkom.

Toegang Leden : gratis
Niet leden : 5 euro.

                         

datum: 
donderdag, 31 mei, 2018 - 20:00