Olieverf op doek

Schilderij : De oude grote markt van Oostende

Fantaisistische voorstelling van de markt tijdens een drukke marktdag. Marktkramen, een toneelstellage met twee spelers en een groep kijklustigen errond, rechtsahter het stadhuis.
Uit de Kerkstraat komt een processie.
Boven de huizen linksachter zie je toren van de Kapucijnenkerk.

Lit. Opg. De Plate 1982, p. 61-63

Ingekaderd

Schilderij : Oude vismarkt van Oostende

Fantaisistische voorstelling van de vismarkt. Het zicht is genomen in vogelperspectief. Op de voorgrond zie je een aantal vissen en visbennen. Twee rijen schragen staan langs de markt met visverkoopsters erachter en talrijke kooplustigen ervoor. In de achtergrond boven de huizen zie je een windmolen.

Bron : De Plate 1982, p. 61-63

Ingekaderd

 

Schilderij : Portret van commisaris Maurice Seys

Een portret van commissaris Maurice Seys in officiele tenue. Geboren te Oostende in 1898, overleden in het exterminatiekamp Ellerich in 1945.
Hij was commissaris van 1939 tot 1944. Hij moderniseerde het politiekorps met een vaste motorbrigade en dienstfietsen om de gebruikelijke patrouilles te vergemakkelen. In de volsmond de “Vliegen pliche” genoemd.

Ingekaderd

Schilderij : Raderstoomboot Chemin de Fer later Diamant

Het vaartuig werd gebouwd op de scheepswerf van Ditchburn and Mare in Blackwall.
Begin 1846 werd de eerste Belgische pakketboot “Chemin de Fer” aan de staat afgeleverd. Het werd door de Belgische Koninklijke Marine door commandant Claeys naar Oostende gebracht.

Later in 1852 zou de naam veranderd worden in Diamant.

Ingekaderd