TORHOUTSESTEENWEG

Aanleg bedrijventerrein gestart

Nieuw bedrijventerrein tussen Oostendse Hallen en Kromme Elleboog Foto: De werken aan het bedrijventerein langsde Torhoutsesteenweg zijn gestart. We zien v.l.n.r. algemeen directeur Geert Sanders van de WVI schepen en voorzitter van het Economisch huis Bart Bronders en annelies Demyttenaere, stafmedewerker projectontwikkeling bij de WVI

Advertentie : Auto-Garage du Littoral Camille Wybo. Chaussée de Thourout, 66

Cycles, motos et automobiles. Agence des automobiles Minerva et Renault. Réparations. Pièces de rechange Minerva et Renault. Dépannage. Station électrique. Garage ouvert le jour et la nuit

auteurs: 

Advertentie : Delhaize Frères & Co

Epiceries de choix - Denrées coloniales. Vins & spiritueux. Biè es étrangères et du pays. - Eaux minérales. Enseigen : Le Lion. Succursales dans tous les Centres du Pays. Les plus hautes récompenses aux expositions. Quatre succursales à Ostende : Rue de la Chapelle, 61 - Chaussée de Thourout, 82. Rue du Nord, 2 (Phare) - Rue des Bateliers, 27

Auteurs: 

Einde van de Oostendse Hallen

Hoogstwaarschijnlijk nieuwe vestiging van Decathlon langs Torhoutsesteenweg

foto: Er werd een sloop- en bouwvergunning uitgereikt voor de Oostendse Hallen langs de Torhoutsesteenweg

Foto: In 1983 werd de eerste steen, hier in handen van burgemeester Julien Goekint, van de Oostendse Hallen gelegd. Onder meer Jean_Claude Vanbiervliet, Norbert Haeck en Luc Rammant keken toe. Het plan om er beurzen te organiseren, mislukte en amper vier jaar later werd de nv Oostendse Hallen failliet verklaard

Auteurs: 

Foto : Adolf VAN GLABBEKE

Burgemeester Adolf VAN GLABBEKE in geanimeerd gesprek ten huize van juwelier Max LIEDTS (uiterst rechts) aan de Torhoutse steenweg. Derde van rechts Schepen Maurice QUAGHEBEUR. Uiterst rechts, met sigaar, de heer André VANDEPOELE (voorzitter van de handelaarsbond "Het Kroontje" en eigenaar van de melkhandel Antverpia-Milkpalace)

Foto : Café St Eloi Afspanning. Torhoutsesteenweg 476

Jockey, paard en kar : een reclame voor de Oostendse Revue "Oostendse Leute" (1948). Hier voor het Café St Eloi van Bertje Bonte aan de Hoge Barriere op de Torhoutsesteenweg 476 Oostende. Voor de fusie nr.59 Stene. Gevelreclame voor het bier Export van de brouwerij Bavaro Belge uit Brussel.

Foto : Carnavalstoet 1947

De praalwagenwagen nr.11 "Vrij Handel en Handel in Boeien" van de "Handelaarsbond Torhoutsesteenweg" uit de carnavalstoet op de Torhoutsesteenweg aan de hoek met de Hennepstraat, met links Cafe "Vrij Oostende". Borden met de opschriften : "Schilderwerken. Peintures. Ch. Vanduyvenboden. Nijverheidstraat, Rue de l'Industrie 45. Oostende" en "Velos-Motos. R. Degryse en zoon. Torhoutsche Steenweg 100"

Foto : Carnavalstoet 1947

De groep "Pit en Stake" in de carnavalstoet op de Torhoutsesteenweg, hoek Blauw Kasteelstraat met Café Alfred Broucke. De naam van de groep komt van de obstakels tegen luchtlandingen die door de bevolking moest geplaatst worden onder de Duitse bezetting. Mooi verkleed, met muziek van drie accordeons en een boembas. Ook de Duitse uniformen ontbreken niet. De geleden ellende wordt bespot.

Foto : De 1-meistoet 1947

De 1-meistoet 1947 op de Torhoutsesteenweg nabij het kruispunt Petit Paris. De eerste zijstraat links, de Edmond Laponstraat met café "Au Nouveau Petit Paris". Het begin van de stoet met de fanfare en een bord gedragen met de tekst "Leve een Mei. Feest van den Arbeid en Vrede". Let op de vele vaandels in de stoet.

Foto : De Torhoutsesteenweg (1925)

In dit gebouw, Torhoutsesteenweg nr. 17, werden vanaf 1923 twee handelszaken uitgebaat. Links een fietshandel "Velos Soleil" door G. Wittrock en rechts een groentenwinkel door G.Wittrock-Labeke. Na het overlijden van de heer Wittrock in 1929 werden beide handelszaken voortgezet door zijn weduwe.

Foto : De Torhoutsesteenweg (1965)

Het café "Mon Plaisir", gelegen op de hoek van de Torhoutsesteenweg en de Jules Peurquaetstraat. Voor en na de Eerste Wereldoorlog was er ook een danszaal met een draaiorgel gebouwd door de firma Hooghuys uit Geeraardsbergen. De danszaal werd uitgebaat tot in de jaren dertig.

Foto : De Torhoutsesteenweg (ca. 1915)

De afspanning van Camiel Brouckaert gelegen tussen de Muscar- en de Euphrosina Beernaertstraat. Ze was één van de twee, naast elkaar liggende afspanningen die in de volksmond de "Barlekoten" werden genoemd. We zien op de foto van links naar rechts : Brouckaert Maurice en Madeleine, Declerck Ida, echtegnote van Brouckaert Camiel, Brouckaert Maria en Rachel

 

Foto : De wasserij d'Hulster (1912)

Jules d'Hulster, stichter van de "Blanchisserie d'Hulster", poseert bij zijn bestelwagen in de Van Iseghemlaan. In 1938 werd de wasserij overgenomen door zijn dochter Madeleine en haar echtgenoot Louis Decorte. De wasserij, gelegen aan de Torhoutsesteenweg 458 werd later uitgebaat door hun zoon. Op de achtergrond, "Maison Maes", Vins - Spiritueux. Opschrift op de kar : Blanchisserie. Jules d'Hulster. Chaussée de Thourout 432 Ostende.

Foto : Eeuwfeest conservatorium

Grootse geschiedenis stoet : "De muziek door de eeuwen heen". Praalwagen nr. 8, getrokken door twee paarden, in de stoet ter viering van het 100 jarig bestaan van het Stedelijk Conservatorium op de Torhoutsesteenweg. Twee kinderen dragen een bord met de tekst : "Gregoriaans muziek. Musique Grégorienne". De stoet was ontworpen door de kunstschilders Emile Bulcke en Jef De Brock

Foto : Eeuwfeest conservatorium

Grootse geschiedenis stoet : "De muziek door de eeuwen heen". Praalwagen nr.11 in de stoet ter viering van het eeuwfeest van het Stedelijk Conservatorium op de Torhoutsesteenweg. De "pater" links van de voerman is Jean Pierre Falise, de huidige voorzitter van de Heemkring De Plate. Kinderen dragen een bord met de tekst. "Musique Polyphonique".

 

Foto : Garage SEGHERS

Etn. Seghers Gebr. n.v. Personeel en directie van garage SEGHERS aan de Torhoutsesteenweg 40, waar zich later de "Boum" bevond. Verdeler van Bedford, Oldsmobile, Chevrolet, Vauxhall. Benzinepomp van "Shell". "Eerste rij van links naar rechts : Charles Seghers (chef atelier), Wilfried Seghers (chef magazijn), Rina Vandeweghe, Marie-Louise Vanhooren, Jean (?), Maurice Knockaert, Staf Dentant.

Postkaart : Torhoutsesteenweg

Ostende. Chaussee de Thourout. Oostende. Toroutsteenweg. De belle-époquevilla links vormt de hoek Torhoutsesteenweg en Koninginnelaan nabij het kruispunt Petit Paris. De gevel bevat  een beeld van de Oostendse kunstenaar Balthasar Mouton en zijn assistent Emile Seynaeve, voorstellende "Karel de Stoute", ("Charles le Téméraire"). Bron : Norbert Hostyn, in : De Plate, 2010, p.236.

RACLAMEKAART ( KOPIE) HOTEL D'ASSCGENDAELS

Hotel d'Asschendaele Propriétaire A.Callens Chaussée de Thourout 32 Ostende.

Maison renommée pour son excellente biére de Pittem sa vieille biére de Bruges et son Apéritif unique "Asschendaele" à 2 fr le litre.

Genièvre du pur grain garanti a l'analyse à fr 1.60 le litre.

Agent de levure sèche de l'usine A.de Broux junior à Noirhat