TWEEDE WERELDOORLOG

Foto : Tweede Wereldoorlog

Foto : 18 x 13 cm. - "Herdenking van 30 Oostendse politieke gevangenen gevallen voor het vaderland op de begraafplaats aan de Stuiverstraat. Ieder kruisje draagt de naam van een der gesneuvelden. De namen bij de foto : 
Henri Beuten, Barbary (adjunkt politiecommissaris), mejuffrouw Feys (?) (cheftaine girl guides), Vilain Omer (chef sea-scouts), mejuffrouw Demeester (cheftaine girl guides)" (Omer Vilain)

Foto : Vernielde woningen Zeedijk te Mariakerke

Ruines van tijdens de Tweede Wereldoorlog vernielde gebouwen op de Zeedijk te Mariakerke. Deur- en vensteropeningen werden dichtgemetst.In het gebouw links een observatiepost tegen eventuele geallieerde landingspogingen. De twee affiches laten ons toe de foto te dateren in de periode 1957. Franz Althoff was in Oostende met zijn circus in juli 1957 en Johnnie Ray trad op in het Casino-Kursaal in augustus 1957.

Krijgen Vlamingen standbeeld in Newlyn?. - Met 5 foto's

5 foto's uit de coll. van Norbert Bil : (1) Vlamingen in Newlyn tijdens de Tweede Wereldoorlog : moeder "slekke" Dobbelaere en dochter Vantorre "kloddes", Maria "kluts" Savels en Ivonne Braem Dewaele ; (2) De gebroeders Utterwulghe en Norbert Bil ; (3) 5 vissersvrouwen en kind o.a. Maria "kluts" Savels, Ivonne Dewaele... (4) Emiel Utterwulghe en Kamiel Bil aan boord van de H.49 De Blauwvoet en (5) Elizabeth Bowes-Lyon (koningin van het Verenigd Koninkrijk) op bezoek bij de vissers in Newlyn met o.a. Frans Ackx, Leon Utterwulghe, Frans Calcoen, Kamiel Bil...

Auteurs: 

Pagina's