1 MEI VIERING

Affiche : ABVV. SP. Bond Moyson. 1 mei. De Rode Vloot. 1 mei .... ?

Formaat : 41 x 58 cm. 10u30 : Verzameling betoging aan de Noordstar - Oostende (J Peurquaetstr.). 12 uur : Toespraken op het 8-urenplein : Johan Vande Lanotte en Georges Debunne. Vanaf 13 uur : doorlopend animatie en optredens op het 8-urenplein. De Internationale Nieuwe Scene, Bobby Setter Band, Frank Galan

Foto : De 1-meistoet .... (?)

Een afdeling van de Ziekenbond Moyson, afdeling Oostende-Veurne-Diksmuide in de 1-meistoet, gaat de Jules Peurquaetstraat in, aan de hoek Euphrosina Beernaertstraat en Torhoutsesteenweg. Rechts van het vaandel loopt Raymond MIROIR, schepen. Op de hoek met de Torhoutsesteenweg, "Friture Roger".

Foto : De 1-meistoet .... (?)

De 1-meistoet komt uit de Alfons Pieterslaan en gaat aan het kruispunt Petit Paris de Nieuwpoortsesteenweg op. Er worden borden gedragen met de teksten : "De transportarbeiders vragen ... en verbetering van de levensstandaard", "Het gemeentepersoneel eist de onmiddellijke aanpaqssing van hun barema's". Op de hoek de "Bank van Brussel - Banque de Bruxelles".

Foto : De 1-meistoet .... (?)

De 1-meistoet komt voorbij aan het kruispunt Petit Paris, uit de richting van de Alfons Pieterslaan. Er wordt een bord gedragen met de tekst : "De bedienden eisen verhoging tot 120.000 FR van de loongrens vastgesteld tot het bekomen van werkabonnementen bij de spoorwegen". Op de hoek Alfons Pieterslaan en Torhoutsesteenweg de "Bank van Brussel - Banque de Bruxelles".

Foto : De 1-meistoet 1947

De 1-meistoet 1947 op de Torhoutsesteenweg nabij het kruispunt Petit Paris. De eerste zijstraat links, de Edmond Laponstraat met café "Au Nouveau Petit Paris". Het begin van de stoet met de fanfare en een bord gedragen met de tekst "Leve een Mei. Feest van den Arbeid en Vrede". Let op de vele vaandels in de stoet.

Foto : De 1-meistoet 1947

De 1-meistoet 1947 aan de apotheek Beuselinck op het kruispunt Petit Paris. Er wordt een bord gedragen met de tekst : "Leve een Mei. Feest van den Arbeid en Vrede". Let op de talrijke vlaggen in de stoet. Achter de vlag, met hoed, de schepenen Henri Edebau en Roger De Kinder.

Foto : De 1-meistoet 1954

Prachtige foto van de Socialistische Vooruitziende Vrouwen. Let op de kledij. Iedereen droeg toen zijn "beste kleren". Zij stappen in dichte drommen op in de 1-meistoet op de Alfons Pieterslaan. Tram 7 wacht. De eerste dame in het zwart, met hoed en handtas is Amande Deckmijn. Naast haar, zonder hoed en eveneens in het zwart is haar zuster Irma Deckmijn.

Foto : De 1-meistoet 1954

Negatief. - De transportarbeiders in de 1 meistoet op de Nieuwpoortsesteenweg ter hoogte van de Heilig Hartlaan. Links krantenwinkel "Femina" en café " Flamingo". De rails van de stadstram liggen tussen de kasseien. Er worden twee borden gedragen : "ABVV" en "De transportarbeiders eisen werk".