BREDENE IN FOTO'S

Foto : 7e Zomercavalcade. Bredene. 1954

De eerste carnavalprins van Bredene, Maurice Lauwereyns, als Maurits I in de zevende zomercavalcade te Bredene. In zijn hand een indrukwekkende scepter. Een sierlijk bewerkte staf met op de top een houten mossel vervaardigd door Camiel Geselle. Hij is getooid met een groot erelint in rood-witte kleuren, met in gouden letters "Prins Carnaval 1954". Maurits I. Rechts de groothertogin (Elisa Beernaert) en links de prinses (Yolande Beniest). (Jaarboek Ter Cuere 1996)

Foto : 7e Zomercavalcade. Bredene. 1954. Praalwagen admiraalschip "Popham"

De praalwagen "Admiraal Pophan" van de Koninklijke Maatschappij de Vereenigde Karabijnschutters. Sas Slijkens, getrokken door een vrachtwagen, Chevrolet, van Houthandel, zagerij, schaverij, J.C. Claeys, M. Versluys Oostende, in de Driftweg te Bredene tijdens de zomercavalcade.

Foto : 7e Zomercavalcade. Bredene. 1954. Praalwagen admiraalschip "Popham"

Praalwagen, vrachtauto Chevrolet, van de Koninklijke Maatschappij De Vereenigde Karabijnschutters, Sas-Slijkens, tijdens de zomercavalcade te Bredene. Tafereel : Admiraal Pophan. Vrachtauto van Houthandel. Zagerij, Schaverij J.C. Claeys. M. Versluys Oostende.