HORECA

Foto : Restaurant Richard in de Adolf Buylstraat

Zwart/wit foto Antony nr. 210734-20. Formaat : 10,5 x 14,5 cm. – Deze gekende horecazaak in de Adolf Buylstraat nr. 9 startte als friture in het voorjaar van 1933 en werd uitgebaat door Richard Engels en Lépoldine Inghelbrecht. Richard had een goed zakelijk en commercieel inzicht, de klanten stonden in wachtrij tot op de hoek van “Madame Moustache”.

Foto : Tweede Wereldoorlog. Wapenplein

Zwart/wit foto Antony zonder nummer. Formaat : 13 x 9 cm. – Straatzicht van enkele horecazaken die vernield werden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Van het Patria Hotel en restaurant Au Panier d’Or en een gebouw verder naar rechts, gelegen tussen de Brabantstraat en de Breidelstraatstaan staan de gevels nog recht.

Oostende in de mist van veranderde tijdgeest.

Toerismedirekteur Fred Rigaux 

Foto : Fred Rigaux : diplomatie en het onderhouden van de kontakten zijn in mijn job biezonder belangrijk gebleken.
Foto : Op bezoek bij de Lord-Major van Birmingham in oktober '62.Tesamen met dhr. en mevr. Piers, kursaalboss De Ramée en Marcel Friederichs.
Foto : Met schepen Dries Vermeesch op de karnavalreceptie ten stadhuize Düsseldorf (1987)
Foto : Met de Koninklijke Stadsharmonie in Evians-les-Bains (1956)

Thermal Palace krijgt restaurant met zeezicht

Ontbijtzaal van hotel binnenkort omgetoverd tot Brasserie Léopold

Foto : Sinds zakenman Mark Vanmoerkerke het hotel overnam, waait er een nieuwe wind. Het restaurant moet een van de blikvangers worden

Foto : Directeur Bart Wallaeys in de ontbijtzaal, die al volledig ontruimd is