KEMMELBERGSTRAAT

Foto : De Kemmelbergstraat (circa 1920)

Het Hotel Beerblock in de Kemmelbergstraat, in het gedeelte tussen de Koningsstraat (links) en de Zeedijk (rechts). Het hotel werd toen uitgebaat door de heer R. Baervoets. In de tachtigerjaren waren de diensten van het kadaster in dit gebouw gevestigd. Nu een modern appartementsgebouw.

Foto : De Zeedijk, thans Albert I-promenade (circa 1927)

Gedeelte van de Zeedijk, gezien ter hoogte van de Kemmelbergstraat (links) richting Koninklijk Chalet. Het tweede gebouw van de hoek is de Villa Maritza, thans één van de laatste getuigen aan de Zeedijk van het Belle-Epoque tijdperk. Rechts op de foto : het Pension Lecomte, de vroegere Villa Circe.

"Hotel Beerblock", Kemmelbergstraat met pijl links"

Foto : Paasfeesten 1922

Zwart/wit foto Antony 230422-6 - Formaat : 24 x 30 cm. – Op de foto zien we de wagen van het V.O.S. (Vlaamse Oudstrijdersbond) met triomfboog en verschillende vaandels met wapenschilden erop. Op de triomfboog staan de letters S.P.Q.O.(?). De praalwagen staat op de hoek van het Leopold I-plein en de Kemmelbergstraat. Op de hoek coiffeurzaak voor dames en heren H.

Postkaart : Albert I-promenade

Nels. - Ostende - La Plage. Oostende - Het Strand. - Strandrecreatie op het Groot Strand, nabij de badinstallaties onder de Albert I-promenade. Links, "Hotel Splendid", volledig vernield tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het midden, de lichtkolom met openbaar uurwerk van de badinstallaties. Er achter, de Kemmelbergstraat.

Postkaart : Hotel Europe. Hoek Konings- en Kemmelbergstraat

 Montmorency. - Appointed A.A & R.A.C. - T.D. & D.Browne proprietors. The hotel is entirely British owned and managed. - Gestart als "Hotel Europe", circa 1932 tot circa 1939. Daarna "Hotel des Bains", 1947-1950, dan "Hotel Cambridge", 1956-1973, daarna leegstand. (Redgy Hermant)

Postkaart : Zeedijk

Nels, Série 13 ,N° 40. - Ostende - La Digue et le Kursaal. - Wandelen op de Zeedijk in het interbellum. Op de hoek met de Kemmelbergstraat, "The Princess's Hotel". Links, het Groot Strand met de traditionele badkarren. Op de achtergrond, de westelijke gevel van het derde Kursaal.