SCHOONHEIDSKONINGINNEN

Foto : Oude Ijslandvaarders

Plechtigheid op het dienstdoend stadhuis (gerechtshof). Burgemeester Adolf Van Glabbeke ontvangt de folkloregroep "De Oude Ijslandvaarders" voor de overhandiging van hun vlag. Ook de schoonheidskonigin 1958, mejuffrouw Yvette Fretin van hun vereniging is aanwezig

Foto : Oude Ijslandvaarders

Burgemeester Adolf Van Glabbeke ontvangt de folkloregroep "De Oude Ijslandvaarders", naar aanleiding van de overhandiging van hun vlag op het diensdoend stadhuis, (huidig gerechtshof). Naast hem, de schepenen Jan Piers en Kamiel Dehouck. Gans achteraan, de schoonheidskoningin 1958 van "De Oude Ijslandvaarders", Yvette Fretin.

Foto : Verkiezing Miss België 1954. Kursaal Oostende. 27/08/1954

Formaat : 13 x 18 cm. - Miss België 1954, Nelly Dehem in gezelschap van o.a. Roger De Ramée, directeur van het Kursaal. Foto op keerzijde gesigneerd door Nelly Dehem met felicitaties aan Roger De Ramée voor het organiseren van het evenement.

Foto : Verkiezing Miss Univers in het kursaal. Finale 1932

Zwart/wit foto Antony 10932-2. - Formaat : 24 x 30 cm. – Na een lange wedstrijd tussen de kandidaten van de verschillende landen, werd Miss Turkije verkozen tot Miss Univers. Op de voorste rij zien we de kandidaten met in het midden de winnares, in naar het schijnt een rode jurk, met een bloemenkrans op schoot die ze van burgemeester Moreaux mocht ontvangen.

Foto : Verkiezing Miss Univers in het kursaal. Finale 1932

Zwart/wit foto Antony 10832-3. - Formaat : 24 x 30 cm. –Na een lange wedstrijd tussen de kandidaten van de verschillende landen, werd Miss Turkije verkozen tot Miss Univers. Op de voorste rij zien we de kandidaten en de winnares met bloemenkrans. Op de tribune de Spaanse kandidate die een lied brengt. Het evenement ging door in de rotonde van het kursaal.