IN 'T WITTE PAARD - AU CHEVAL BLANC (FEESTZAAL)

Affiche : Nationale Unie der Oudgedienden van de Bezettingslegers Oude Rijnwacht. Buitengewone Operette- en Variété avond. In 't Witte Paard. 11/11/1957

Formaat : 64 x 37 cm. - Opgevoerd door de artiesten van de Koninklijke Opera van Gent. Simonne Van Parijs, Mia Clein, Juul de Mulder, Rik Van der Heyden, Jan Massink, The Ula Girls. Verlenen verder hun medewerking : Philkarl, schilderes met vodden ; The Simson's, komische acrobaten, Charly vlugschilder. Op het programma : Rose Marie, operetteselectie van Rud. Frimel ; Gravin Maritza, operetteselectie van Kalman ; Vagebond-Koning, operetteselectie van Rud. Frimel. - Sectie Willy Tanghe Oostende. Erevoorzitter : Commodore G. Timmermans D.S.C.

Foto : De brand van In 't Witte Paard (1974)

Op 1 april brandde het overbekende "In 't Witte Paard" bijna volledig uit. Het was gelegen in de Van Iseghemlaan op de hoek met de Hertstraat. Het gebouw werd naderhand gesloopt om plaats te maken voor een moderne building met op het gelijkvloers een taverne.

Foto : De Van Iseghemlaan (circa 1960)

De Brasserie-Weinstübe "Au Cheval Blanc - In 't Witte Paard", gevestigd in het gebouw van het vroegere restaurant "Den Helder", op de hoek van de Hertstraat (links) met de Van Iseghemlaan (rechts). Na 1955 werd de gevel verbouwd in Tiroolse stijl. Het "In 't Witte Paard" werd op 1 april 1974 volledig door brand vernield. Thans (1989) staat daar een modern complex met op het gelijkvloers de "Taverne Posseidon"

Foto : In 't Witte Paard - Au Cheval Blanc (circa 1960)

Feestzaal gelegen in de Van Iseghemlaan - hoek Hertstraat. Op het podium het orkest van Leo Martin. Hij staat rechts, naast de zangeres Chris Sent. Vooraan de opdiensters met hun grote stenen kruiken waar 1 tot ... liter(s) bier in kon.

Foto : Orde van de Garnaal 1962

Formaat  12,5 x 12,5 cm. - Prins Carnaval van Düsseldorf op het "Garnaalbal" van de "Orde van de Garnaal" in het "Wit Paard". Vooraan aan tafel ook aanwezig o.a., burgemeester Jan Piers en de schepenen Kamiel Dehouck en Roger De Kinder. Zijn ook aanwezig Alfred Rigaux, Theo Dehaene, Louis Vanhoorne, John Lauwereins, John Hermans...

Negatief : Formaat : 6 x 9 cm. - FOTOARCHIEF 202 FOTO LUC 0 DOOS 45 ROL 6

Veertig jaar geleden brandde Het Witte Paard af

Foto : Een postkaart van Het Witte Paard in de Van Iseghemlaan in de gloriejaren zestig

Foto : Freddy Feys

Foto : Eddy Tourlamain

Foto : Op 14 april 1974 brandde het legendarisch Het Witte aard voledig af. Veel Oostendenaars waren verontwaardigd dat het nooit opnieuw werd opgebouwd.

Foto : Het Oostende-Doverbal was een van de jaarlijks terugkerende wintervals. Veel Oostendenaars gingen er dansen tot in de vroege uurtjes.

Auteurs: