VERENIGINGEN ; SPORT

1,820 euro voor MS Liga

Nieuwjarsreceptie bij Koninklijke Roei en Nautische Sport

Foto: De mensen van Electro Verstraete Enterprises kwamen hun wisseltrofee, The Wailer van Josiane Vanhoutte, in ontvangst nemen

Foto: Een cheque van 1,820 euro werd doorvoorzitter André Brissinck overhandigd aan de verantwoordelijken van MS Liga, Regio Oostende

Auteurs: 

Foto : De achterhaven (circa 1910)

Het gebouw van de "Royal Yacht Club Oostende (RYCO)". Deze vereniging werd opgericht op 16 april 1846 onder de benaming "Cercle des Régates d'Ostende". Vanaf 1853 als "Yacht Club d'Ostende". Het clubhuis aan de Dokter Eduard Moreauxlaan is gebouwd in 1905 naar de plannen van de Brusselse architect Georges Hobé. Ingehuldigd in 1906.

Foto : De Royal Sport Nautique Ostende (1950)

Het vroegere clubhuis van de roeivereniging "Royal Sport Nautique Ostende (RSNO)" = "Koninklijke Roei- en Nautische Sport Oostende (KRNSO)". Het was gelegen op het Sas-Slijkens aan het kruispunt van de Prins Albertlaan en de Molendorpkaai. Later vervangen door een paviljoen dat afkomstig was van de Wereldexpo-Brussel 1958 

Foto : Haven

Het clubgebouw van de R.Y.C.O. (Royal Yachtclub Oostende) in de achterhaven,er achter de Spuikom en verder zicht op Bredene. De RYCO of  "Royal Yachtclub Oostende", Dokter Edouard Moreauxlaan, 2. Oorspronkelijk opgericht in 1846 als "Cercle des Régates d'Ostende" in het kader van de Engelse zeilwedstrijden van de vorige eeuw, met de steun van de Duitse kroonprins, van Leopold I en daarna met de daadwerkelijke hulp van Leopold II. Beschermd als monument bij MB van 19/02/2002. Gebouwd naar het ontwerp van architect G. Hobé, uit Brussel, en ingehuldigd in 1906.

Foto : Koninklijk Sint-Sebastiaansgilde

Zwart/wit foto Antony 240329-1. - Formaat : 24 x 30 cm. – Groepsfoto van de schutters van de Sint-Sebastiaansgilde. De gilde werd opgericht in 1302 en is de oudste vereniging van Oostende. Zij heeft haar lokalen op het terrein gelegen tussen de Boogschutters- en de Leffingestraat, nabij  het Maria-Hendrikapark.

Foto : KVGO Basket op het Mijnplein

Formaat : 13 x 18 cm. - De basketploeg van K.V.G.O. (Koninklijk Vanneste Genootschap) die toen op het Mijnplein speelde. Gehurkt tweede van links, Rayond Van den Kieboom,. Tweede van rechts, Guy Campana. Rechtstaand, eerste links, Paul Weenen,vijfde Piet Van Huele.

Foto : Optreden Van Neste Genootschap (turnen) op de Vogelmarkt naar aanleiding van een wielerwedstrijd

Zwart/wit foto Antony 60730-14. - Formaat : 23,5 x 29,5 cm. – Zicht op de huizenrij Romestraat, tussen Hospitaalstraat (rechts) en Spoorwegstraat (links), nrs 89H en 97, de Vogelmarkt met podium en optredende groepen.

Foto : Ostend Swimming Club. Landenwedstrijd Belgie-Frankrijk. 1930

Zwart/wit foto Antony 27071930-3. - Formaat : 22,5 x 29,5 cm. – Zicht op het lokaal van de Ostend Swimming Club in het Maria-Hendrikapark. Veel volk om de wijdstrijd bij te wonen in een mooi versierd park.

Foto : Ostend Swimming Club. Militair feest, wedstrijd tussen verschillende Linieregimenten. 1928

Zwart/wit foto Antony 20728-5. - Formaat : 12 x 17,5 cm. – Foto genomen naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van de Bond der Oostendsche Gasthofhouders op maandag 2 juli 1928 aan de lokalen van de Ostend Swimming Club. Dit feest was ingericht door de sportafdeling van het 3e Linieregiment met de medewerking van Ostend Swimming Club. Een grote en uitgelezen menigte woonde de bijeenkomst bij.

Foto : Ostend Swimming Club. Vrouwenafdeling. 1930

Zwart/wit foto Antony 40730-8. - Formaat : 22,5 x 29,5 cm. – In het water de vrouwenploeg waterpolo onder leiding van mej. Vermeire. De vrouwelijke zwemsters gebruiken de vijver in de morgen van 10.30 tot de middag en dit onder het waakzame oog van een redder (hier helemaal rechts man met baard).

Foto : OTV Noordzee

Huldiging van Arthur (Tuur) Defer door de turnvereniging OTV Noordzee. Na ontvangst staan de genodigden met vaandel op de trappen van het Gerechtshof, toen dienstdoend stadhuis. Uiterst links, in turnkledij, Louis Claeys. Achteraan rechts, met bril, burgemeester H. Serruys.

Foto : Turnafdeling Van Neste Genootschap

Van links naar rechts: Louis Coppejans ; Hendrik Boddaert ; Marinus Claassens ; Richard Panesi ; Edmond Lombaert ; Medard Verbarre ; Emiel De Visscher ; Emiel Bakker ; Provost ; Breemeersch
+ openingstekst van Walter Loontiens ter gelegenheid van de overhandiging van de ingekaderde foto van het Van Neste Genootschap aan de kring

AFMETINGEN INTERN : 19 x 29 cm
AFMETINGEN INTERN : 19 x 29 cm

Foto : Van Nestegenootschap. Turnafdeling dames

Zwart/wit foto Antony 210623. - Formaat : 10,5 x 15 cm. – De turnafdeling voor dames van het Van Nestegenootschap op het Wapenplein tijdens het Pinsterweekend van 20-21 mei 1923. Op de hoek van de Adolf Buylstraat en de Vlaanderenstraat de textielzaak “In het anker – A l’ andre”

Geporseleinde kaart : Niewjaarswensen Guillaume Tell

Afmeting : 96 x 138 mm. - A Messieurs les Président et Membres de le Société Royal Guillaume Tell. Bonheur prospérité chacun dans son ménage, Qu'honneur,gloire et santé,soit aussi leur partage Que Plutus vous accorde sa riante faveur. Voilà l'humble souhait de votre serviteur. P.Declerck. Ostende 1er janvier 1856.

Hopen op langetermijnconcessie : voorzitter Bart Plasschaert ziet toekomst van 25-jarige V.V.W. Inside-Outside hoopvol tegemoet. - Met foto

Foto : Bart Plasschaert (voorzitter) in het gezelschap van de Bredense en Oostendse schepenen van sport Jacques Deroo en Nancy Bourgoignie en de clubkampioenen Corinne Piquer, Cédric Ameloot, Xavier Gryson en Ignace Rathee tijdens de nieuwjaarsreceptie van V.V.W. Inside Outside

Auteurs: 

KRNSO bouwt eeuw clublokaal

Foto : Voorzitter Daniël Deweert, ondervoorzitter Roger ansteenkiste, secretaris John Vansteenkiste en de mannen van de werkgroep : Guy Vansteenkiste, Johan Brissinck, Wil Van Roy, Johan De Ruyter en Peter Grunewald voor het verouderde clublokaal

Foto : Zo moet het nieuwe clublokaal er in 2015 uitzien

Auteurs: 

KV Oostende meet schade op na rellen in Albertpark

Hooligans vernielen toiletten, reclameborden en dranghekken

Foto : Marc Coucke loop tussen supporters om de gemoederen te bedaren.

Foto : De supporters van Lokeren proberen de fans van KVO te lijf te gaan.

Foto : De vreugde na het doelpunt verandert al snel inontgoocheling.

Foto : Diedier Brissinck 'rechts) en zijn vrienden veroordelen de opstootjes.

Auteurs: 

KVGO Turnen. Archief : [DOOS] : Werking van de kring

Bevat : afdrukken van foto's en diploma's ; nota's betreffend de geschiedenis van de kring ; Jean Verpoot : beknopte biografie (klein drukwerk) ; Map met persknipsels en afdrukken ; Boek : Koninklijke Belgische Turnbond 1865b-b1965 : historiek / C. Ardoullie, R. Moreau ; Kaft met klein drukwerk : Programma : Stad Oostende : 4e West-Vlaanderen Gouwfeest 25-27/06/1921 ; Feestboekje : 41e Belgisch Turnbondfeest. Brussel 1950. Keerdruk. Franse tekst ; Programma : Weltmeisterschaften im Kunstturnen.

Mariakerkse bevolking in opstand tegen verkoopsplannen "Oswherlu"?

KVO-herrie is amper bekoeld. 

 Foto : Waar in toen nog onbezorgde tijden de tennisballen door de lucht zoefden,werd vorige week vrijdag door deze dames en heren een actie-comité opgericht dat met Oostendse stadsbestuur de strijd wil aanbinden voor het behouden van de "Oswherlu". 

Auteurs: 

Oostende spant reeds 125 jaar de balboog

Sebastiaan en Joris : prestigieuse eeuwelingen

Foto : Deze prent daterende van 1929 toen het 75-jarig jubileum van de vereniging werd gevierd, kiekte de fotograaf van dienst voor het Oostends Kursaal. Alle namen van de leden die op de prent voorkomen zijn de klub bekend.

Foto : St.-Joris ten stadhuize. Een vereniging die terecht fierheid opwekt

Auteurs: 

Pagina's