Het borstbeeld van James Ensor van de kunstenaar Edmond de Valeriola. Ensor schijnt te mijmeren "Gij zogezegde Oostendenaars, wat hebt ge met onze Hof gedaan ?". Ook hij moest verdwijnen uit "Den Hof" en heeft nu een…
Het bloemenuurwerk reeds op een verkeerseiland gelegen. Langs weerszijden een autobaan. Een paar jaar later zou de heuvel en het bloemenhorloge verlegd worden. Dikke Mathilde mocht er plaats nemen. Op de foto ziet men de…
"De Golf miniatuur" met terras, alwaar vroeger een eerste tennisveld was aangebracht is een van de weinige hoekjes die zowel Oostendaars als toeristen nog op dezelfde plaats weten terug te vinden (Foto circa 1950) (Omer…
Versieringen in het stadspark, die 's avonds verlicht werden. Rechts een Venusbeeld dat men wegens haar naaktheid op een nacht vernielde. In het midden een namaakgondole als rustplaats voor de eenden en links een hert.…
In 1933 werd het bloemenhorloge aangelegd. Ieder jaar was de bloemenversiering anders. Hier de koninklijke kroon op de voorgrond (1938) (Omer Vilain)
De mooie fontein ingehuldigd in 1923 toen het Bocq-water voor het eerst als drinkbaar (stad)water tot Oostende stroomde. Hier een herinneringsfoto ter gelegenheid van de Belgische Eeuwfeestviering in 1930. Later zou…
De kiosk van het Leopoldpark, alwaar zoveel vreemde fanfares optraden. Op de voorgrond een tijdelijke vluchtbrug, door de Duitsers in 1914-18 aangelegd, om bij het minste alarm in de onderaardse gang nabij de Trinkhall te…
Het pompstation voor de riooldienst nabij de Jozef II-straat. Het was dezelfde architect van het Kursaal Alban Chambon die dit paviljoen met de onderaardse kelderingen ontwierp (circa 1905?) (Omer Vilain)
In die…
Een mooi zicht van de Trinkhall, die tijdelijk een consumtiepaviljoen was geweest. Men ziet er nog het bord "Laiterie" op staan. Het toont tevens de gondole die in het park rondvaarde. (Foto circa 1902 (Omer Vilain)
Het scheepje "AIA" van de ontdekkingsreiziger Stanley. Het lag dicht bij de Stocholmstraat. Het werd nog vóór 1940 naar de Demeysluis overgebracht. In 1960 verhuisde het tijdelijk voor een tentoonstelling naar Zaïre maar…
Het luchtbrugje dat de verbinding tussen de Trinhall en de fontein mogelijk maakte. Afgebroken rond 1960 (Kaart van rond 1900) (Omer Vilain)
De "Trinkhall", alwaar men mineraal water kon drinken, stortbaden kon nemen, werd gebouwd in 1877 en afgebroken rond 1960. Vooraan het Basshusbeeld, de god van de wijn (Omer Vilain)
Kalender geschonken aan de leden van de Oostendse Heemkundige Kring "De Plate", vzw door "Grafisch Bedrijf Lammaing" (Sneldruk-Center-Oostende). Samengesteld door Omer Vilain. - De illustraties bij de kalender worden…