De haringinleggerij en mayonaisefabriek Dangreau werd gesticht in 1947 door Alfred Dangreau. Oorspronkelijk stond het bedrijf op de oude kaai. Naderhand werd het tengevolge van de urbanisatie, overgeplaatst naar de Hendrik Baelskaai. Aanvankelijk legde de firma zich speciaal toe op het inleggen van haring en andere vissoorten. Bij het opkomen van verpakte hors-d'oeuvres vervaardigde de firma, de eerste in Belgiƫ, gerechten in onbreekbare plastieken verpakkingen. Sedertdien is het vervaardigen van mayonaise een der bijzonderste activiteiten van het bedrijf geworden. De firma stelt 20 man tewerk en levert in het binnen- en buitenland. In : Dit is West-Vlaanderen : steden, gemeenten, bevolking : dl.2 / Lucien Dendooven. Flandria, 1960. p. 1271
Advertentie : G. Dangreau. Vis- en haringverwerkend bedrijf. Hendrik Baelskaai 42
Omschrijving
Inventarisnummers
Deelbeschrijving uit boek of document
Programma : Vergit da mo
1978
Pagina
18