Penning : Stadswerkliedenbond. Inhuldiging vaandel. 1912
Omschrijving

De gedenkpenning is rond plaatje met gladde geprofileerde rand, bol en ring,  en is aan beide zijden in is als volgt ingegraveerd : 

Op de voorzijde : links een vrouw in lang gewaad staande op een balkon met uitzicht over de stad met vlaggen en vaandels, in rechterarm palmbladeren,in de linkerhand een lauriertak.

Op de keerzijde : rondom twee eikenbladtakken onderaan samen gestrikt, in de krans een parelcirkel met rondom boven  STADSWERKLIEDENBOND, horizontaal OOSTENDE / VAANDEL / INHULDIGING / 7 APRIL,, rondom onder 1912, onder de strik FONSON & C°

Deze lokale vereniging werd1909 tot leven geroepen en had tot doel de rechten van haar leden te behartigen en de nodige hulp te bieden bij ongeval of langdurige ziekte van haar aangesloten leden ( soort voorloper van ziekenkas en syndicaat). De vereniging groepeerde een tiental beroepen en een groot gedeelte van de werklieden van de verschillende stadsdiensten van Oostende. Hun leuze was “Recht voor Allen”

De bondsvlag werd bij de officiële ontvangst op het stadshuis op 7 april 1912 door burgemeester Alfons Pieters overhandigd aan het bestuur. De penning is hier een aandenken van.

1912
Materiaal soort
Vervaardiger
Formaat extern
Ø 50 mm