Advertentie : August Pede & Cie. Zeevisgroothandel. Vismijn 7-36, Oostende
Uitvoer. Invoer. Magazijnen en burelen : Vismijn 7-36. Specialiteit : Sprot- en Haringhandel alsook alle fijne en gewone verse vissoorten.
Uitvoer. Invoer. Magazijnen en burelen : Vismijn 7-36. Specialiteit : Sprot- en Haringhandel alsook alle fijne en gewone verse vissoorten.
Commerce de poissons en gros
Alle soorten verse vis. Verse, bevroren en gezouten haring en sprot.
Fondée en 1901. Bureaux : Minque Communale 30. Magasins : Minque nos. 30, 52, 53, 54. Quai (ancien quai Cockerill). Bassin à flot. Hangar II B
Zeevisgroothandel. Verse, gezouten en bevroren vis, haring en sprot. Invoer, Uitvoer. Rederij. Factorij. Foto : Het bedrijf gelegen aan de Hendrik Baelskaai.
Alle soorten verse vis. Verse en gezouten haring en sprot. Bevroren vis en haring. Zoutevis.
Gesticht in 1889. Dagelijksche verzending : België, Buitenland. Sprot- & haringhandel
Versche en gezouten zeevisch in 't groot, in 't klein. Poisson de mer frais et salés. Geweekte stokfisch trempé. 5 R.D. Rivage Châtelet.
Import. Export. Huîtres, homards, langoustes. Poissons de mer. Saumons frais et salés. Morue salée. Harengs et sprats frais, salés et fumés. Commerce en gros.
Comptoir Ostendais des Pêcheries de l'Ouest
Verse vis en haring. Import. Export
Bureaux : Rue Frère Orban 102, Ostende
Invoer. Uitvoer. Zeevisgroothandel, sprot- en haringhandel. Gesticht in 1887
Oostende. Import. Export. Marée en gros.
Best gekend huis voor haaien en zeehonden !
Firme fondée en 1895, Ostende
La meilleure adresse pour les expéditions de tout espèce de poisson frais. Het beste adres voor verzendingen van alle soorten versche visch. Fondée en 1879. Gesticht in 1879
Bureel en magazijn : Vischmijn 54, Oostende. Zeevischgroothandel. Specialiteit van fijne visch.
Fa Jan David. Vischmijn 12, Oostende. Groothandel in alle soorten versche visch. In- en uitvoer. Sprot- en haringhandel. Privaat : L. Gekiere, Prinsenlaan, Oostende
Privé : rue de la Chapelle, 93, Ostende. Firme fondée en 1878.
Ecoreur : "A, Dieppe, agent dont la fonction consiste à inscrire toutes les ventes de poisson faites au port, d'en opérer et garantir la livraison, de délivrer les notes quotidiennes de ces livraisons, d'inscrire chaque jour les achats chez les mareyeurs et saleurs". DELAHAIS, Notice historique sur l'écorage, 1873, p.9.
Ecoreur : Terme de pêche. Homme chargé par l'équipage de tenir compte du poisson livré aux marchands.
Ecoreur : In de zeevisserij in Frankrijk. "The ecoreur is usually a qualified man appointed by the owners of the vessels, the municipality, or by an association termed the "Société d'Ecorage". He performs the functions of a wholesale agent between the fisherman and the public. He is ready to take the fish out of the fisherman's hands as soon as they landed. He buys the fish from the fisherman, and pays at once, deducting a percentage for his own services. This percentage is sometimes 5, 4 or even as low as 3 1/2 percent. He undertakes the whole risk of selling the fish, and suffers loss that may be incurred by bad debts or bad sale, for which he can make no claim whatever upon the owner of the boat" The Harvest of the sea / James G. Bertram. London : John Murray, 1869.
Uit : Het Nieuw Visscherijblad van 22/10/1948, p.1-2 : Zijn de "Verenigde Visaflsagers" handelaars of niet ?. "De taak van een visafslager bestaat hierin : 1. de vis sorteren en wegen om hem klaar te maken voor verkoop. 2. de vis bij afslag verkopen. 3. de opbrengst van de verkoop innen, en het netto-bedrag verdelen tussen de reder en de bemanning, na aftrek : van het commissieloon van de afslager dat schommelt tussen 1 t.h. en 1,75 t.h. van de brutto-opbrengst van de verkoop ; van het haven- en mijngeld ; van de huur der bennen ; van wat er nog verschuldigd is op de leveringen van ijs, brandstof, provisie, enz., en ook nadat de afhoudingen wegens de sociale wetten zijn voorafgenomen". Zie ook foto, nummer FT/E0262 op de beeldbank van het Archief Oostende : Groepsfoto, bedrijf J. Baels in de Nieuwe Vismijn 49. Opschrift : J. Baels. Ecoreur. Vischafslager.
Siège d'exploitation : 6 rue du Canal, Ostende = Vaartstraat 6, Oostende
Import. Export. Haring - sport - gezouten vis.
Spécialité : Crevettes Fraîches et Epluchées. Marée - Salaisons - Moules. Vente en gros.
Bureaux : 8, Boulevard Rogier
Maison fondée en 1880. Directeur : A. Van Graefschepe
Vismijn 31, Oostende
Invoer. Uitvoer. Haring- en sprotuitvoer. Gespicialiseerde uitvoer van alle gewenste vissoorten naar Nederland