PRINCESSE CLEMENTINE (VLEUGELBOOT)

Foto : Jetfoil "Princesse Clementine"

Formaat : 8 x 12 cm. - De komst van de Jetfoil in 1981 was een beslissing van de RMT om een snellere service vanuit Oostende aan te bieden. De "Princesse Clementine" is gebouwd in 1980 door Boeing Marine Systems te Seattle. Het vaartuig is vanuit de USA per cargoschip naar Zeebrugge vervoerd en is op 7 mei vanuit Zeebrugge naar Oostende gekomen. 

Postkaart : Jetfoil "Princesse Clémentine" in de havengeul van Oostende

Groeten uit Oostende AVM A.207. Gebouwd bij Boeing (USA) in 1981. Vanaf 31 mei 1981 ingezet voor het snelvervoer van reizigers op de Oostende-Dover lijn. Hij doet de overvaart in 1u 40min. Hij kan 316 reizigers met bagage aan boord nemen. De bemanning van de jetfoil bestaat slechts uit 8 personen, namelijk een kapitein en een luitenant en zes stewardessen, die de functie van matroos uitoefenen maar ook ten dienste staan van de reizigers aan wie ze tijdens de reis eten, drank en koopwaren aanbieden. Rechts de tijseinpost op het ooststaketsel.

Postkaart : Jetfoil "Princesse Clémentine" in de havengeul van Oostende

A.V.M. - A.207. - We zien de vleugelboot in de havengeul van Oostende, met op de achtergrond, de tijseinpost op het Ooststaketsel. Inzet : Het Mercatordok met op de achtergrond, het Zeestation. - Meer info over vleugelboten zie www.ostendferry.be