ZEEMACHT ; ALGEMEEN

Foto : Bezoek Montgomery. 1948

Veldmaarschalk Montgomery schouwt de erewacht van de Zeemacht, opgesteld op het Canadaplein voor het dienstdoend stadhuis (Gerechtshof). Links achter Montgomery, commodore Georges Timmermans, toen stafchef van onze Zeemacht. Op de achtergrond het Leopoldpark.

Foto : Eedaflegging van Prins Albert als aspirant-officier

Formaat : 13 x 18 cm. - Het Wapenplein. Prins Albert heeft zojuist de eed afgelegd als vaandrig ter zee 2e klas bij de Zeemacht. Links staat commodore Georges Timmermans.  Achter de prins staat Edmond Poullet, de latere Vice-Admiraal..

Foto : Koninklijke familie (01d)

Formaat : 13 x 18 cm. - Prins Albert gaat aan boord van een eenheid van de Zeemacht. Hij wordt begroet door commodore Georges Timmermans. Links staan de mannen met bootsmanfluitjes om de eer te bewijzen. De officier met de sabel is vaandrig-ter-zee 2e klas Jacques Crelot met naast hem luitenant-ter-zee Jean-Pierre Pesch 

Foto : Leopold I-plein

Foto 805 x 805. Militaire plechtigheid aan het monument van Leopold I door een afdeling van de Zeemacht. Links achteraan hotel Piccadilly-Picardy, Leopold I-plein 4. Het hotel had 52 kamers en was voorzien van lopend water en centrale verwarming, had 3 badkamers en was het ganse jaar open.

Foto : Prins Albert en Prinses Paola

Prins Albert in het uniform van fregatkapitein en Prinses Paola schouwen een erewacht van de Zeemacht tijdens hun bezoek aan Oostende naar aanleiding van de aankomst van de hoogzeemijnenveger "J.E. Van Haverbeke" uit de Verenigde Staten. Links van de prinses Korvetkapitein Vervynck (met sabel). Rechts van de prins Kapitein ter Zee Delforge.

Foto : Prins Albert en Prinses Paola

Prins Albert en Prinses Paola op de eretribune bij hun bezoek te Oostende naar aanleiding van de overdracht van de hoogzeemijnenveger "J.E. Van Haverbeke" uit de Verenigde Staten. De officier uiterst links is Kapitein ter Zee Jules Delforge. De officier uiterst rechts is Kapitein ter Zee Petitjean.

Foto : Prins Karel, regent van België. Overhandiging vaandel Zeemacht

Formaat : 7 x 10,5 cm. - Militaire plechtigheid aan de ingang van de Koninklijke Schouwburg in de Van Iseghemlaan. Rechts naast de prins, commodore Georges Timmermans, de eerste stafchef van de Zeemacht. - Map 014B/77a