KONINGSSTRAAT

Advertentie : Mme Hermine Faber. Masseuse. L'été : 50, rue Royale, Ostende

l'Hiver : Nice, 14, rue Halévy. Masseuse de S.A.I. et R. Madame l'Archiduchesse Isabelle d'Autriche. Manicure, Soins de Beauté, Diplôme à Paris. American Chiropody, Pédicure, Masseur. - Map 015 D-16

De Koningstraat.

Foto : Een zicht op de luxueuze inrit van het Splendid Hotel,met een deel van het hotel dat uitgaf op de grote binnenkoer. (Circa 1903)

Foto : De rechterzijde van de Koningstraat. Een zicht in de richting van het Koninklijk Chalet. (Circa 1910)

Foto : De Koningstraat, gezien van aan de hoek van de Leopold ll-laan. Links ziet men hey Savoy-Hotel.

Auteurs: 

Foto : De Konigsstraat (1946)

Het Hotel Plymouth was gelegen in de Koningsstraat 29, naast de Garage Ocean. Het hotel werd uitgebaat door het echtpaar Maurice Sweetlove-Adolphine Verkeyn. Het gebouw werd in februari 1989 gesloopt om plaats te maken voor een modern flatgebouw

Foto : De Van Iseghemlaan (circa 1935)

De Van Iseghemlaan gezien ter hoogte van het kruispunt met de Koningsstraat, richting Kursaal. Het wit huis op het kruispunt (rechts op de foto) is de Villa Rubens. Boven de gevel van het gebouw prijkt het borstbeeld van de grote Vlaamse Barokschilder P.P. Rubens. Op deze hoek staat thans een modern appartementsgebouw.

Foto : Garage Ocean. Koningsstraat 27

Negatief : 6 x 9 cm. - Zij waren verdeler van Shell producten en het automerk Renault. "Autobedrijf opgericht in 1948 door Jules Lams, die in 1949 de pvba "Garage Ocean" stichtte. Wegens uitbreiding verhuisden de reparatiewerkplaatsen en de afdeling "Carrosserie" in 1957 naar nieuwe, ruimere gebouwen op de Torhoutsesteenweg waar ook de administratie en moderne toonzalen ondergebracht werden. De oude lokalen in de Koningsstraat zijn thans ingericht als bestendig service-station en parking. De bedrijfsgebouwen beslaan een totale oppervlakte van 6.000 m2.

Foto : Hoek Leopoldlaan - Koningsstraat (circa 1925)

Het restaurant van het Savoy Hotel. Voor 18 fr werd toen een lunch geserveerd (16 fr buiten het hoogseizoen) en voor 20 fr een diner (18 frank buiten het hoogseizoen).

Toen utgebaat door de heer Robert Verhelst

Omer Vilain over de tijd van toen : De Koningstraat (sic)

Illustraties : (1) Een zicht op de luxueuze inrit van het Splendid Hotel, met een deel van het hotel dat uitgaf op de grote binnenkier (ca. 1903) ; (2) De rechterzijde van de Koningsstraat. Een zicht in de richting van het Koninklijk Chalet (ca. 1910) en (3) De Konngsstraat, gezien van aan de hoek van de Leopoldlaan. Links ziet men het Savoy-Hotel

auteurs: 

Postkaart : Hotel Europe. Hoek Konings- en Kemmelbergstraat

 Montmorency. - Appointed A.A & R.A.C. - T.D. & D.Browne proprietors. The hotel is entirely British owned and managed. - Gestart als "Hotel Europe", circa 1932 tot circa 1939. Daarna "Hotel des Bains", 1947-1950, dan "Hotel Cambridge", 1956-1973, daarna leegstand. (Redgy Hermant)